Verschillende klimaatsystemen

PVT systeem

Een PVT systeem betrekt zijn warmte van achter de zonnepanelen alwaar een warmtewisselaar geplaatst wordt. Hierdoor wordt het dakoppervlak dubbel gebruikt voor zowel stroomopwekking als warmtebron. Een specialisme van ons en daarom als eerste genoemd. Vergunningsvrij en hoge COP en een geluidloos systeem zijn de trefwoorden.

Horizontale grondbron

Middels lussen in de grond kan ook een bron gecreƫerd worden. Dit is echter wel een ingrijpende operatie daar er veel tuin zal moeten worden afgegraven om hierin te voorzien. Deze is vergunningsplichtig Het is te combineren met een pvt systeem. Ook valt een warmteput onder de mogelijkheden als het tuinoppervlak maar beperkt is. Voordeel hiervan dat deze geen vergunning behoeft.

Verticale grondbron

Ook een verticale bron waarbij een boring wordt gedaan tot soms wel meer dan 100 meter diep valt onder de mogelijkheden. Ook deze is te combineren met een pvt systeem. Nadeel hiervan is dat grondlagen lekgeprikt worden. Het per gemeente verschilt wat hier mag en het vergunningsplichtig is.

Hybride systeem met cv

Alle systemen zijn hybride te maken. Hierbij werkt de warmtepomp samen met de cv en komt de cv bij als de warmtepomp het niet meer bij kan houden of het afgifte systeem om hogere temperaturen vraagt dan de warmtepomp kan leveren.

Lucht water warmtepomp

De lucht water warmtepompen zijn er grofweg in twee verschillende variaties. Het splitsysteem waar verdamper en condensor zich respectievelijk buiten en binnen het gebouw zich bevinden. En de mono block waar deze beiden zich buiten bevinden en het cv water naar binnen wordt geleid.

Lucht lucht ofwel airco

Ook de airco kan dienen als zijnde warmtebron voor uw woning. Het is in eerste instantie een financieel aantrekkelijke oplossing omdat de kosten van de installatie helemaal niet veel hoeven te kosten. Echter het elektrisch verbruik is wel aanzienlijk hoger en daardoor op de lange duur niet altijd de beste oplossing.